zaterdag 10 januari 2015

FOOD: Dessert making



I still life at home with my parents so the times I've cooked a meal myself can be counted on one hand. Every Monday I think: this weekend I'm finally going to try and cook something but by the start of the weekend my schedule has completely packed up and my good intentions are out of the window. 

At Christmas Eve my grandparents always come over and join us for dinner. So I decided to help my mum make the desserts. We made two desserts by ourselves: a duo of white and a dark chocolate mousse with raspberries and Tiramisu with strawberries. Below I will show you the recipe and the ingredients we used. I have to warn you that we adapted the recipes a bit to our own tastes. 

NL: Ik woon nog steeds bij mijn ouders dus de keren dat ik zelf gekookt heb, zijn op één hand te tellen. Elke maandag denk ik: dit week ga ik eindelijk eens zelf proberen iets te koken. Maar tegen dat het weekend begint, staat mijn schema weer helemaal vol en vergeet ik mijn goede voornemens. 

Op kerstavond komen mijn ouders altijd bij ons dineren. Dus besloot ik om mijn mama te helpen met de voorbereiding van de desserts. We maakten twee desserten zelf: een duo van witte en donkere chocolade met frambozen en tiramisu met aardbeien. Hieronder toon ik jullie het recept en de ingrediënten die we gebruikten. Ik moet jullie wel waarschuwen dat we de recepten een beetje aanpasten naar onze eigen smaak. 



Duo of white and dark chocolate mousse with raspberries

Ingredients: 200 g egg white (5 or 6 eggs), 70 g granulated sugar, 300 ml cream, 180 g white chocolate, 200 g dark chocolate, 1 box of raspberries, 

  1. Melt the white and dark chocolate seperately au bain-marie. 
  2. Whip the egg white with the granulated sugar. Mix half of it with the white chocolate and the other half with the dark chocolate. 
  3. Whip the cream and mix it with the chocolate as well. Put the mousses in glasses and put them in the fridge. 
  4. Serve the mousse with some raspberries on top .

Tiramisu with strawberries

Inredients: 400 g strawberries, 250 g mascarpone, 8 "lange vingers", 2 eggs, 60 g sugar, 2 bags of vanilla suger


  1. Wash the strawberries, remove the crowns and cut them in half. 
  2. Split the eggs. Whip the egg yolks together with the mascarpone and the sugar. 
  3. Whip the egg white togehter with the vanilla sugar. 
  4. Break the "lange vingers" and put them on the bottom of your glass together with some strawberries and mascarpone. Repeat each layer until your glass is filled. 
  5. Put the glass in the fridge for a little while. 

17 opmerkingen:

  1. Ik ben dol op Tiramisu en ook op aardbeien. Voor mij is dit dus een gouden combinatie. Thnx voor de tip, dit ga ik echt eens maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Omg wat zit dit er heerlijk uit, wauw!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. That looks so amazing!! And sooooo deliciously!

    ♘ www.sugarpopfashion.com ♘

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fabulous!
    Kisses from Miami,
    Borka
    www.chicfashionworld.com

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh my gosh, I'm on diet you know!? Haha
    It looks and sounds delicious! I love desserts you don't have to spend a lot of time on!

    x, Marky
    www.mypinkboudoir.eu

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Looks sooooo yummy, thanks for sharing :)

    See you Karen xx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. i cant say no
    http://melodyjacob1.blogspot.com/2015/01/mini-structured-pleats-with-choies.html

    BeantwoordenVerwijderen
  8. OMG wat ziet dat er lekker uit!!!

    xxx
    http://justkvn.com

    BeantwoordenVerwijderen
  9. OMG this looks so yummy! I want to try it! Thanks for sharing this sweet recipe!
    xx
    cvetybaby.com

    BeantwoordenVerwijderen